28 oktober: Het Amsterdams Gemengd Koor in concert: de prachtige “Petite Messe Solennelle” van Gioachino Rossini

Er ligt een prachtige Rossini avond in het verschiet, waarin we de humoristische operagigant van een andere kant leren kennen. We beginnen met Quartetto Pastorale, een subtiel Italiaans werkje over het vrije en vredige leven van de herders en hun kuddes. Daarna volgt de onnavolgbare Petite messe solennelle, een schitterende mis, die hij vijf jaar voor zijn dood schreef. Het resultaat was een juweel van een mis, sprankelend, licht, integer en bijzonder mooi, met een paar stralende fuga’s. Wie denkt: een korte plechtstatige mis, nee dus, integendeel. Het werd een prachtige compositie van meer dan een uur, waarin de vier solisten en niet te vergeten het koor alle ruimte krijgen hun kunsten te vertonen.
Van harte welkom op 28 oktober 2023 om 20.15 uur in Het Concertgebouw in Amsterdam.

U kunt hier kaarten bestellen.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.