Het AGK

 

Het Amsterdams Gemengd Koor

 Het Amsterdams Gemengd Koor, waar ik als alt zing, is een oratoriumkoor met een grote traditie. In 2018 bestaat het 90 jaar en heeft het vele indrukwekkende concerten uitgevoerd. Het Concertgebouw in Amsterdam is de thuisbasis; hier worden per jaar  twee à drie concerten uitgevoerd. Eens in de vijf jaar gaat het koor op reis en verzorgt het een concert in het buitenland.

Op het repertoire staan onder andere de grote oratoria, zoals de Matthäus Passion, de Johannes Passion, het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Ook het Requiem van G. Verdi, Messiah van G.F. Händel en andere grote werken zijn of worden regelmatig uitgevoerd.

Dirigent en grote inspirator is Paul Valk, die met zijn gedrevenheid het koor tot grote prestaties weet te brengen.
Het koor wordt wekelijks op uiterst professionele wijze begeleid door pianiste
Dorine Riemer.

Mozart Requiem

Het is alweer enige tijd geleden: het prachtige concert waarin het Amsterdams Gemengd Koor het Requiem van Mozart zong, voorafgegaan door het Dona Nobis Pacem van Vasks, het Adagio for Strings van Samuel Barber en het Miserere van Górecki. Wat is het toch bijzonder om in die grote zaal van het Concertgebouw voor zoveel mensen te mogen zingen. Hier de registratie van het Requiem van Mozart door Henk Blankevoort.

 


web counter