Kerstconcert 2017 met het Amsterdams Gemengd Koor

Het was een bijzonder concert op 10 december 2017 in het Concertgebouw. De aloude klanken van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach en de moderne, bijna jazzy klanken van het Stella Natalis van Karl Jenkins.

 

 

 

TERUGBLIK OP ONS AGK KOORWEEKEND

“Dit klinkt als een wel heel grote triangel zo,” zegt dirigent Paul. Het moet nog puntiger en korter….niet “Tiiiiing” maar meer “Tinnggggg!!”

14 en 15 oktober hadden wij ons jaarlijkse koorweekend in het Akoesticum in Ede! Twee dagen intensief repeteren, inspireren, teambuilden, socializen, etc.
Los van het heerlijke onderkomen, de prachtige omgeving, geweldig nazomerweer en veel gezelligheid op de vrije momenten hebben we weer flink wat zanguren gemaakt! Dit natuurlijk niet zonder onze eigen dirigent Paul Valk en onze repetitor Dorine Diemer. We hebben gewerkt aan onze stukken voor het decemberconcert, en alvast vooruitgewerkt aan onze koorreis in Duitsland volgend jaar. Naast Bach en Jenkins (waarvan u kunt gaan genieten tijdens ons komende concert), kreeg daarbij Mozart ook de nodige aandacht.
Vervolgens hebben we ook nog waardevolle vocal coaching gekregen van zanger Falco van Loon, die als een soort mengpaneel middels zijn tips onze stemgeluiden extra wist te ‘finetunen’.
Bijzonder ook dit weekend was dat ieder koorlid heel kort even het podium kreeg. Niet om te zingen, maar om zichzelf in een paar zinnen voor te stellen. Met zo’n groot koor ken je lang niet iedereen. Bijzonder om te horen wat iedereen doet of heeft gedaan en wat iedereen aan bagage en talent heeft en wat werkt dit ontzettend leuk voor een stuk extra verbinding binnen zo’n groot koor. En verbinding is kostbaar en kan alleen maar voor nog meer kwaliteit zorgen tijdens het zingen, datgene wat ons tóch al verbond natuurlijk! We hebben genoten!
“Tinnggggg!!”

Na dit kerstconcert kijkt het koor uit naar een bijzonder jaar: het 90-jarig bestaan  dat in 2018 uitgebreid gevierd gaat worden, met onder andere de Matthäus Passion in maart, een koorreis in mei en het jubileumconcert in het najaar in het Koninklijk Concertgebouw. Een jaar om naar uit te kijken.