Start muziek-luistergroep Alkmaar

Veel mensen kunnen enorm genieten van klassieke muziek. Als je samen luistert gaat klassieke muziek pas écht leven. Binnenkort start een luistergroep in Alkmaar.

Wilt u meedoen? Kom dan op vrijdagochtend 1 november naar Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Alkmaar Centrum. Daar organiseert Senia een informatiebijeenkomst over de oprichting van een luistergroep klassieke muziek.

Muziekluisterwijzer
Senia richt in het hele land luistergroepen op voor mensen die van klassieke muziek houden. De 7 à 8 deelnemers bespreken om de 6 weken een muziekstuk met behulp van een muziek-luisterwijzer, opgesteld door deskundigen. Hierin staan allerlei luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk. Dat doen ze aan de hand van cd’s en luisterfragmenten op internet.
Het gaat om verschillende stukken, zoals de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach, Mozarts’ opera Le Nozze, maar ook het spetterende An American in Paris van Gershwin en de Fantastique van Berlioz.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op vrijdagochtend 1 november om 10.30 uur bij de Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2.

Aanmelden mag bij de bibliotheek, of via e-mail
elly.bart@senia.nl.
Zie ook: www.senia.nl

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.