Archief

Requiem van Fauré met het Groot Omroepkoor

Op 11 februari 2017 organiseerde het Groot Omroepkoor voor de tweede keer een meezingconcert in Tivoli Vredenburg. Daar werd het Requiem van Fauré onder leiding van dirigent Martin Wright door 1200  stemmen uitgevoerd. Hieronder een impressie van het meezingconcert en de volledige versie onder leiding van Philip Herreweghe.

 

Henryk Górecki ‘Miserere’
Hieronder een registratie van het ‘Miserere’ van Henryk Górecki, het werk dat het AGK samen met het ‘Dona nobis pacem’ en het ‘Requiem’ van Mozart in november 2016 uitvoerde.

Johannes Passion

Pasen met de Johannes Passion in het Concertgebouw
Na het geweldige Weihnachtsoratorium concert van 23 december 2015 is het alweer snel tijd voor het volgende concert. Dit maal voeren wij als Amsterdams Gemengd Koor de Johannes Passion uit op 24 maart in het Concertgebouw. De Johannes is een geweldige passie die als tegenhanger kan gelden van de veel gezongen Matthäus Passion. Waar de Matthäus Jezus als slachtoffer laat zien en noodt tot meeleven, -lijden en –huilen, presenteert de Johannes hem als de krachtige overwinnaar van de dood, als de triomfator die voor ons mensen de weg gebaand heeft naar het leven na de dood. De Matthäus: prachtig, gevoelig en diep droevig, de Johannes: even prachtig en gevoelig maar optimistisch en troostend. De Johannes is dan ook lichter, sneller en krachtiger.

Hier een indruk van een studiedag, gewijd aan de Johannes Passion.

En hier de complete weergave van de Johannes Passion onder leiding van Nikolaus Harnoncourt

 

-/-