Het Amsterdams Gemengd Koor jubileert

Het is een bijzonder jaar voor Het Amsterdams Gemengd Koor!

In 1928 nam een aantal studenten van de Amsterdamse avondschool het initiatief tot het oprichten van het Amsterdams Gemengd Koor ‘Zang na Studie’. Dit koor groeide in de loop der jaren uit tot het grote oratoriumkoor, sinds 1974 ‘Het Amsterdams Gemengd Koor’ geheten, zoals wij dat nu kennen.

Het koor heeft een grote traditie opgebouwd in het uitvoeren van de grote oratoria als de Matthäus passion en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Maar ook minder bekende werken als het Requiem van Duruflé of het Dona Nobis Pacem van Peteris Vaks staan op het repertoire. Al deze concerten vinden plaats in Het Concertgebouw.

Het AGK viert in 2018 dus het 90-jarig jubileum. Dit doen we met verschillende activiteiten als muzikale traktatie aan de stad Amsterdam. Hieronder alvast twee prachtige momenten om naar uit te kijken.

Op 22 juli geeft het koor om 12.45 uur in het Vondelpark een openluchtconcert waarin werken van Mozart, Verdi, en Jenkins  zullen worden uitgevoerd.

Tijdens het Open Monumentendag zingt het AGK op 9 september in de doopsgezinde Singelkerk, de schuilkerk die zich tussen het Singel en de Herengracht bevindt.

 

 free hits

<> </>

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.