150 jaar Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

 

 

Op 19 november bestaat de KVNM 150 jaar en is daarmee de oudste musicologische vereniging ter wereld. De Vereniging viert dit in de week van 19 – 24 november met tal van activiteiten en concerten welke plaatsvinden in Utrecht.

Opgericht in 1868 als dochterstichting van de Maatschappij tot bevordering der Toonkunst door de Amsterdamse huisarts, bestuurder en muziekliefhebber Dr. Jan Pieter Heije zet de Vereniging zich vooral in voor onderzoek naar en ontsluiting van het Nederlandse muzikale erfgoed, zoals werken van Josquin des Prez, Jan Pieterszoon Sweelinck en anderen.

In het kader van het jubileum is de tentoonstelling ‘Van Sweelinck tot Diepenbrock. 150 jaar Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis’ te bezichtigen en de bijbehorende documentaire te bezichtigen.

 

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.