Oprichting muziek-luistergroep Haarlem

Op 11 maart vindt in de Stadsbibliotheek Haarlem een informatiebijeenkomst plaats voor het oprichten van een muziek-luistergroep van Senia.

Veel mensen kunnen enorm genieten van klassieke muziek. Nóg mooier kan het zijn om samen te luisteren naar prachtige klassieke stukken, erover door te praten en nog meer te begrijpen van deze muziek.

Muziekluisterwijzer
Senia
richt in het hele land luistergroepen op voor mensen die van klassieke muziek houden.
De 7 à 8 deelnemers bespreken om de 6 weken een muziekstuk met behulp van een muziek-luisterwijzer, opgesteld door deskundigen. In deze luisterwijzer staan luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk. De keuze wordt gemaakt met behulp van  de muzieklijst van Senia en bevat werken uit verschillende stijlperiodes van de muziekgeschiedenis. De muziekstukken kunnen worden beluisterd op internet of op cd’s.

Enkele werken uit de lijst zijn de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven’s Eroica, de liederencyclus Winterreise van Franz Schubert, maar ook de Rhapsody in Bluevan George Gershwin of de Symphonie Fantastiquevan Hector Berlioz.

Praktische informatie
Spreekt dit u aan en wilt u uw kennis over klassieke muziek delen?
Kom dan op woensdag 11 maart 11.00 uur naar de Stadsbibliotheek Haarlem, Gasthuisstraat 32.
Daar geeft een medewerker van Senia uitleg over de oprichting van een luistergroep klassieke muziek.
Zie ook: https://www.senia.nl/

Aanmelden bij de contactpersoon van Senia: email elly.bart@senia.nl of bij info@senia.nl.This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.