Drie professoren benadrukken het belang van muziek

In het project Music of Miracles gaan drie professoren, te weten Henkjan Honing, hoogleraar muziekcognitie, Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en Dick Swaab, hoogleraar neurobiologie, het belang van muziek voor het brein, voor de ontwikkeling en de gezondheid in een theatershow onder de aandacht brengen.

Het project is een initiatief van muziektherapeut Evelien Mescher en Stichting Happy Motion, die hiermee meer aandacht voor muziek in de zorg en het onderwijs willen bewerkstelligen.

Muziek is universeel en kan veel betekenen voor het verhogen van de kwaliteit van leven.
Binnen het project Miracles of Music wordt gewerkt aan verschillende activiteiten, waaronder een documentaire over de effecten van muziek, een theatershow waarin drie professoren muziek en de effecten daarvan vanuit wetenschappelijke hoek belichten. Er wordt aandacht gevraagd voor digitaal muziekonderwijs op de basisschool, een educatief programma muziektherapie voor mantelzorgers/naasten van mensen met een beperking of een hulpvraag en software voor kinderen met een beperking. Landelijke voorlichtingsbijeenkomsten moeten bekendheid geven aan dit initiatief.