Kerstconcert met het Amsterdams Gemengd Koor

Op 10 december zingt het Amsterdams Gemengd Koor Cantate 1 en 2 van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach in het Concertgebouw.

Na de pauze volgt het Stella Natalis van Karl Jenkins.

Zie Actueel

Posted in Blog | Leave a comment

Masterclasses viool en piano

Onder auspiciën van The International Holland Music Sessions gaven de New Masters on Tour, pianist Andrei Banciu en violiste Ioana Cristina Goicea, beiden uit Roemenië afkomstig, op vrijdag 13 oktober een masterclass viool en piano aan leerlingen van het Willem Blaeu college in Alkmaar en het Adriaan Roland Holst College in Bergen.

Op zondag 15 oktober verzorgden beide musici een optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.


 

 

 

 

 

 

Posted in Blog | Tagged , , , | Leave a comment

Start concertreeks New Masters on Tour

Op 8 oktober start de serie New Masters on Tour met een optreden van de Servische violiste Una Stanic en de pianiste Somi Kim uit Nieuw Zeeland in theater De Kampanje in Den Helder.
Beide musici, vorig jaar deelnemend aan het zomerfestival in Bergen, zijn toptalenten die door The International Holland Music Sessions zijn uitgenodigd voor een internationale concerttour.

De komende maanden vinden in de kerk in Den Hoorn op Texel, theater De Kampanje in Den Helder, de Vest in Alkmaar en de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam concerten van de geselecteerde toptalenten plaats.
Het programma van de New Masters on Tour

Posted in Blog | Leave a comment

Muzikale toptalenten in Noord-Holland

The International Holland Music Sessions 2016 Grand Marathon P…

Deel 2 van de Grand Marathon als afsluiting van de concertreeks in de Ruïnekerk.

Posted by Ruïnekerk on Sunday, August 21, 2016

The International Holland Music Sessions

Summer Academy and Festival van start.

Zie Actueel

 

 

Posted in Blog | Tagged , , , | Leave a comment

Passietijd

De passietijd is begonnen met de vele uitvoeringen van de Matthäus en Johannes Passion. Het was Mendelssohn die de MatthäusPassion weer voor het eerst uitvoerde. Zie Muziekwetenschap

Posted in Blog | Tagged , | Leave a comment

Alle kinderen muziekles

Behalve het initiatief ‘Meer muziek in de klas‘ wordt ook vanuit wetenschappelijke hoek gewezen op het feit hoe belangrijk het is dat kinderen vroeg in aanraking komen met muziek. Belangrijk voor hersenen die in ontwikkeling zijn!

Zie hier Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de VU.

 

Posted in Blog | Tagged | Leave a comment

Drie professoren benadrukken het belang van muziek

In het project Music of Miracles gaan drie professoren, te weten Henkjan Honing, hoogleraar muziekcognitie, Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en Dick Swaab, hoogleraar neurobiologie, het belang van muziek voor het brein, voor de ontwikkeling en de gezondheid in een theatershow onder de aandacht brengen.

Het project is een initiatief van muziektherapeut Evelien Mescher en Stichting Happy Motion, die hiermee meer aandacht voor muziek in de zorg en het onderwijs willen bewerkstelligen.

Muziek is universeel en kan veel betekenen voor het verhogen van de kwaliteit van leven.
Binnen het project Miracles of Music wordt gewerkt aan verschillende activiteiten, waaronder een documentaire over de effecten van muziek, een theatershow waarin drie professoren muziek en de effecten daarvan vanuit wetenschappelijke hoek belichten. Er wordt aandacht gevraagd voor digitaal muziekonderwijs op de basisschool, een educatief programma muziektherapie voor mantelzorgers/naasten van mensen met een beperking of een hulpvraag en software voor kinderen met een beperking. Landelijke voorlichtingsbijeenkomsten moeten bekendheid geven aan dit initiatief.

Posted in Blog | Tagged , | Leave a comment

Masterclass viool op het Murmellius Gymnasium

This gallery contains 4 photos.

  The International Holland Music Sessions organiseert jaarlijks een zomerfestival voor jonge musici die viool, piano of cello spelen. Zij krijgen gedurende een aantal weken les van gerenommeerde buitenlandse docenten en worden in de gelegenheid gesteld concerten te geven in … Continue reading

More Galleries | Leave a comment

Zingen, lekker belangrijk!

Manifest: zingen, lekker belangrijk!

Koorzang is zo populair dat ruim 1 miljoen mensen dit als hobby bedrijven. Hoewel er meer dan 30.000 koren in Nederland zijn, wordt het belang van koorzang lang niet altijd onderkend. Daarom wordt nu door middel van een manifest samen zingen 2020 meer aandacht gevraagd voor de koorzang. Goede opleiding, meer aandacht in de school en betere samenwerking op bestuurlijk niveau. Het manifest is aangeboden aan de Raad voor Cultuur.

Posted in Blog | Tagged , , | Leave a comment