Zingen lekker belangrijk

Met deze boodschap roept de Stuurgroep Manifest ‘Zingen lekker belangrijk – samen zingen 2020’ alle koorzangers van Nederland op het belang van zingen in een koor te onderstrepen en meer mensen te betrekken bij het samen zingen. Want zingen verbindt, haalt grenzen weg en brengt harmonie in het leven.

Op 11 februari 2017 presenteerden diverse partijen uit de wereld van de koormuziek een gezamenlijk manifest over de stand van zaken in de wereld van het “samen zingen” en de gedeelde ambities voor verandering onder de titel Zingen, lekker belangrijk! Manifest samen zingen 2020. In het manifest worden tien speerpunten genoemd die de ambitie vormen voor 2020.
Nadruk ligt onder andere op uitwisseling van kennis en verspreiden van het belang van koorzang, waarbij grenzen tussen sociale klassen worden opgeheven. Het belang van zingen door kinderen in de basisschool moet worden uitgedragen door een ambassadeur, werkend vanuit een landelijk platform. Ook het belang van een goede opleiding voor koordirectie wordt benadrukt naast het belang van borging van de zang in het culturele bestel van Nederland.

Inmiddels zijn verschillende werkgroepen actief de ambities voor 2020 te verwezenlijken. Zie ook ‘Zingen lekker belangrijk’.

 

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *